-
#
Potražite nas i na...
#
Facebook
MSN
Forum
#
SitNGo strategija
#
#
MTT strategija
#
#
Partneri
#
#
#
MTT vodič za početnike
#

MTT vodič za početnike

Ovaj članak je namjenjen svim igračima-početnicima koji namjeravaju svoju poker karijeru započeti igranjem Multi Table Turnira (MTT).

Koja poker soba je najbolja za igranje turnira?

Ovo je prvo pitanje koje svi početnici pitaju ili bi trebali pitati a ujedno i najvažnije. Na kojoj poker sobi se mogu pronaći najbolji turniri? Iako iskusni igrači imaju svoje favorite, u konačnici se sve svodi na individualne kriterije svakog pojedinog igrača. Teško je preporučiti jednu konkretnu poker sobu jer se kvaliteta igre mjenja s vremenom. Ali zato možemo preporučiti neke članke koji bi vam mogli pomoći da donesete odluku o tome gdje igrati.

Najbolji turniri za početnike
– pogledajte listu turnira na naslovnoj stranici. To su sve turniri koje si početnici mogu priuštiti a pružaju odličnu priliku za zaradu.

PokerStars recenzija – uvjerljivo najveća poker soba na internetu pruža i najveći izbor turnira za igru. Možete igrati turnire u bilo kojoj varijanti pokera, sa bilo kojom strukturom igrača i sa visinom uloga kakva odgovara svim igračima, od onih koji igraju za najmanje uloge do „highrollera“. Svaki poker igrač bi morao imati otvoren račun na PokerStarsu.

Šta može očekivati MTT igrač početnik?

Ono što najviše privlači igrače na poker turnirima je prilika za veliki dobitak. Dok igrači na igrama za novac ostvaruju male profite ali stalne, igrači na turnirima mogu očekivati duge periode ulaska u nagrade i osvajanje malih iznosa te jednog iznenadnog velikog dobitka koji će im pokriti sve gubitke a još će im donijeti i znatnu zaradu. To znači da dobici igrača na turnirima znatno varijaju te je potrebno imati dovoljne zalihe kako bi se dočekao taj jedan željno iščekivani veliki dobitak prije nego se ostane bez novca.

Uspjeh na turnirima se mjeri faktorom ROI – return on investment ili omjer profita i uloga. Eksperti mogu očekivati da njihov ROI prelazi čak i 100% dok bi se igrači početnici koji imaju dovoljno razvijene osnovne vještine ali još uče napredne strategije, trebali zadovoljiti i sa brojkom između 30% i 50%.

Bankroll Management za MTT igrače – kako i zašto je od presudne važnosti ispravno upravljanje poker bankom za MTT igrače. Koliko buy-inova uvijek treba imati na raspolaganju, kakav ROI očekivati i sl.

Kakvi sve turniri postoje u online poker sobama?

Postoje razne vrste turnira a neprestano se izmišljaju nove vrste turnira, a sve sa ciljem unošenja inovacija i ispunjavanja potreba poker igrača. Ovaj popis sadrži neke osnovne vrste turnira s kojima ćete se najčešće susretati i koje ćete najviše igrati u svojoj poker karijeri.

Sit and Go turniri
Ovi turniri nemaju unaprijed određeno vrijeme početka već počinju u trenutku kada se popuni raspoloživi broj mjesta za stolovima. Broj igrača na njima varira od 2 pa do 180.

Freezout turniri
Ovo je tako reći standardna struktura turnira gdje igra počinje u unaprijed određeno vrijeme a igrači ima određeni početni iznos chipova, obično između 1500-2500. Kada igrač izgubi sve chipove za njega je igra gotova i ispada s turnira

Rebuy turniri
Rebuy znači ponovo kupi, dakle u ovim turnirima postoji tzv. rebuy period (obično prvi sat igre na turniru) gdje igrači imaju mogućnost kupiti nove chipove ako izgube sve chipove koje su dobili na startu. Rebuy turniri obično imaju i tzv. add-on na kraju prvog sata kada igrači mogu kupiti dodatne chipove kako bi uvećali postojeći stack.

Satelit turniri
Smisao postojanja ovih turnira je da vas za jeftine novce, u slučaju dobrog plasmana, nagrade ulaskom na neki znatno veći turnir. Obično nekoliko igrača osvaja istu nagradu dok svi ostalu ne dobivaju ništa.

Banka za MTT igrače?

Kao što smo i prije spominjali, glavna karakteristika igre na turnirima su rijetke pobjede koje donose osvajanje velikog dobitka i dugi periodi suše sa povremenim ulascima u novac gdje se dobivaju sitni iznosi jedva dovoljni da se pokrije trošak ulaska na turnir. To znači da ako želite ostvarivati zaradu u nekom dugom periodu morate imati dovoljnu banku koja može izdržati već spomenute duge periode suše. I dok se profesionalcima preporuča banka i do 200 prosječnih buy-inova, početnicima je dovoljno i manje. Minimalno 30 buy-inova a ne bi bilo loše ni ako imate dovoljno novca u banci za pokrivanje 50 prosječnih buy-inova.

Upravljanje poker bankom za turnire – osnovne smjernice i upravljanju bankom za igrače na turnirima.

Da li se bonusi mogu oslobađati i igranjem MTT turnira?

Da, većina online poker soba vam omogućuje da čistite bonuse igranjem turnira i plaćanjem ulazne naknade. Postotak ulazne naknade koji će vam se vratiti kroz bonus varira od 10% pa do 60-70%. Iako nisu od presudne važnosti za igrače koji igraju uglavnom MTT turnire, predlažemo vam da svakako vodite računa da dobijete barem dio plaćene ulazne naknade natrag kroz bonuse. Iz tog razloga, predlažemo vam da turnire igrate na Poker Starsu. Iznos bonusa na prvi depozit je idealan za početnike i iznosi 100% vašeg depozita do maksimalno $600 ako unesete bonus kod Stars600 a osim toga, lako se oslobađa.

Za najbolje bonuse koje jedan turnirski igrač može dobiti, posjetite ovu stranicu - Najbolji bonusi za SNG i MTT igrače. (stranica u izradi)

Sit’N’Go strategija:
9 najčešćih grešaka
SNG bankroll management
Micro limit SNG i kako pobjediti
Uvod u 6max SNG strategiju


#
#
Linkovi
#
#
Partneri
#
#
Newsletter
#
 

 
#