-
#
Potražite nas i na...
#
Facebook
MSN
Forum
#
SitNGo strategija
#
#
MTT strategija
#
#
Partneri
#
#
#
Sit'N'Go turniri za početnike
#

Kompletni vodič kroz Sit’N’Go turnire za početnike

Što je to SNG, osnovna strategija i ostali savjeti

Ovaj članak je namjenjen početnicima u pokeru koji se prvi puta susreću sa pojmom Sit’N’Go turnira. Prvo ćemo vam objasniti šta je to zapravo Sit’N’Go turnir, njegova osnovna pravila i osnovne smjernice kako biti uspješan u ovoj formi pokera te koje su poker sobe najprikladnije za Sit’N’Go igrače.

Što je to SNG?

Sit And Go (skraćeno Sit’N’Go ili SNG) je turnir bez unaprijed određenog vremena početka. Turnir započinje onoga trenutka kada se za njega prijavi potreban broj igrača. Većina SNG turnira igra se sa 6 ili 10 igrača a također ima i tzv. multi table Sit and go turnira sa 18 pa čak i do 180 igrača. Postoje i heads-up (1-na-1 turniri ili skraćeno HU) SNG turniri.

Najčešći oblik SNG turnira

Najčešći oblik SNG turnira je SNG turnir na 1 stolu. Naknade za ulaz na turnir su različite (buy-in) i vrariraju od $1+$0.10 do $1000+$50. Prvi broj predstavlja iznos koji ulazi u nagradni fond a drugi broj je fee ili rake koji uzima poker soba kao svoju zaradu. Tako npr. jedan SNG turnir na kojem sudjeluje 10 igrača sa buy-inom od $20+$2, imao bi nagradni fond od $200 a poker soba bi uzela po $2 od svakog igrača. Nagrade na SNG turniru sa 10 igrača obično se raspodjeljuju kako slijedi: 50% pobjedniku, 30% drugoplasiranom i 20% trećeplasiranom dok preostali igrači ne dobiju ništa.

Na početku svakog SNG turnira svi igrači dobiju jednak broj početnih čipova. Obično od 1000 do 1500, ovisno od poker sobe i njenih pravila. Počinje se sa blindovima koji su u početku jedan manji dio ukupno iznosa čipova i polako rastu u unaprijed zadanim intervalima. Na nekim poker sobama rastu nakon svakih npr. 10 odigranih hendova no uglavnom rastu u vremenskim intervalima. Koliko velik je vremenski interval u kojem rastu blindovi ovisi da li je SNG turnir Normalan ili Turbo a o tome ovisi i vaša generalna strategija u takvim SNG turnirima.

Faze SNG turnira

Većina SNG strategija "dijeli" ove turnire u nekoliko faza, ovisno o odnosu blindova i vašeg čip stacka (iznosa čipova). To su "Rana faza" kada su blindovi mali u odnosu na vaš čip stack, "Srednja faza" kada su blindovi od 10-15% vašeg stacka, tzv. "Bubble faza" (kada u turniru ostane 1 igrač više od broja igrača koji dobivaju nagrade) i zadnja faza "U novcima" (ili ITM, In The Money).

U svakoj od navedenih faza vaša igra bi se trebala mjenjati i prilagođavati situaciji. Početni hendovi imaju različitu vrijednost u ovisnosti o fazi u kojoj se nalazite a isto tako trebate voditi računa i o iznosu vaših bet-ova. Najvažnija faza je tzv. Bubble faza. Otprilike 70% vašeg profita na SNG turnirima proizlazi iz odluka koje donesete kada iz igre treba ispasti samo još 1 igrač kako biste ušli u nagrade. O Bubble strategiji pisat ćemo u jednom od slijedećih članaka.

Faktori važni za uspjeh u SNG turnirima

Ovo su 5 najvažnijih faktora za uspjeh u ovoj formi pokera:

  1. Razumijevanje osnovne strategije te kako se ona treba mijenjati s povećanjem blindova i smanjenjem broja protivnika
  2. Ispravna igra u Bubble fazi
  3. Dobar bankroll management.
  4. Odabir poker sobe i stolova.
  5. Bonusi. Bonusi su važni bez obzira kojim oblikom pokera se bavite. Igranje bez bonusa je bacanje novaca i pametni igrači uvijek vode računa o tome da igraju za neki bonus. Najbolje bonuse za SNG turnire možete pronaći na naslovnici ove stranice ili na našoj partnerskoj stranici: Poker bonusi

Sit’N’Go strategija:
9 najčešćih grešaka
SNG bankroll management
Micro limit SNG i kako pobjediti
Uvod u 6max SNG strategiju
SNG bonusi - priča o dvije banke

MTT strategija:
Poker turniri za početnike
MTT bankroll management


#
#
Linkovi
#
#
Partneri
#
#
Newsletter
#
 

 
#