-
#
Potražite nas i na...
#
Facebook
MSN
Forum
#
SitNGo strategija
#
#
MTT strategija
#
#
Partneri
#
#
#
SNG bankroll management
#

Uvod u bankroll management za SNG turnire

Dobar bankroll management

Dobar bankroll management je jedan od glavnih faktora za uspjeh u bilo kojem obliku pokeru pa tako i u SNG turnirima. Nebrojeno uspješnih igrača je bankrotiralo ne zbog neznanja već zbog lošeg bankroll managementa. Općenito o važnosti bankroll managementa možete pročitati na partnerskoj stranici: Upravljanje poker bankom

Ključ dobrog bankroll managementa

Ključ ispravnog bankroll managementa je da morate imati dovoljno buy-inova kako biste se osigurali od bankrota uslijed prirodnih svingova (varijance) za ovu igrgu. Pitanje je samo kolike svingove SNG igrač može očekvati?

To će naravno ovisiti o buy-inova na kojima igrate i vašoj profitabilnosti. Na dovoljno velikom broju odigranih turnira, čak i vrlo uspješni SNG igrači mogu očekivati gubitak od 20 buy-inova na svakih 500 odigranih turnira. Jasno, neće kod svakoga bit jednako. Neki će nažalost iskusiti i veće gubitke tj. veću varijanci a neki manju.

Kako se osigurati od varijance?

Pitanje je samo kako se osigurati protiv varijance i njenog utjecaja na vašu banku. Odgovor je da morate imati dovoljno veliku banku kako biste izdržali varijancu. Profesionalni igrači savjetuju da trebate imati 50 do 100 buy-inova za level koji igrate. Znači ako igrate $20+$2 SNG turnire, treba vam banka od $1100 do $2200.

Drugi bitan faktor u bankroll managementu je vaša mogućnost da nadomjestite banku u slučaju gubitka cijele banke. Za rekreativce ovo nije problem, jednostavno će odvojiti na stranu određeni iznos i u slučaju gubitka banke, jednostavno ju nadomjeste sa novcem koji su ostavili sa strane. No za profesionalce je disciplina u upravljanju poker bankom od iznimne, pa mogli bismo čak reći, presudne važnosti za uspjeh.

Kada preći na veći level?

Ako se držite pravila od 50 buy-inova, tada je jednostavno odlučiti kada preći na veći level. Kada skupite 50 buy-inova za veći level, pređete i ako iskusite negativan niz, jednostavno se spustite na prethodni level i vratite gubitke.

Sit’N’Go strategija:
SNG turniri za početnike
9 najčešćih grešaka
Micro limit SNG i kako pobjediti
Uvod u 6max SNG strategiju
SNG bonusi - priča o dvije banke

MTT strategija:
Poker turniri za početnike
MTT bankroll management


#
#
Linkovi
#
#
Partneri
#
#
Newsletter
#
 

 
#