-
#
Potražite nas i na...
#
Facebook
MSN
Forum
#
SitNGo strategija
#
#
MTT strategija
#
#
Partneri
#
#
#
Uvod u 6max SNG turnire
#

Uvod u 6max SitNGo strategiju

Savjeti kako postati pobjednik u 6max SitNGo turnirima

I dok se standardna 9 ili 10 max SNG strategija može sažeti u jednostavnoj paroli: "na početku tight, kasnije all-in", u 6max SNG turnirima je rijetko kada ispravno igrati na ovaj način. Glavni faktor koji utječe na sve aspekte uspješne 6max SNG strategije je pritisak na blindove tj. krađa blindova. Činjenica je da sa manje igrača za stolom blindovi dolaze brže nego na standardnim SNG turnirima i to značajno utječe na selekciju početnih hendova a posredno i na više post flop igre. Stoga 6 max SNG turniri pružaju puno više prilika u kojima vaše stvarne poker vještine mogu doći do izražaja a to može učiniti igranje 6max SNG turnira iznimno profitabilnima.

6max SNG – strategija u ranoj fazi

Na početku je potrebno opustiti kriterije prilikom odabira startnih hendova te ih treba igrati agresivno u ranoj fazi 6max SNG turnira. Mnogi hendovi koje treba izbjegavati u standardnim SNG turnirima odjednom postaju hendovi s kojima se ulazi u igru i to s preflop raiseom. To su hendovi poput A8 i bolji te slike u istoj boji. Opasnost da se suočite sa hendom koji ima jači kicker je značajno manja zbog manjeg broja igrača za stolom a agresivnost vam dopušta da pokupite male potove u situacijama kada i vi i vaš protivnik promašite flop, što je najčešće i slučaj. Osim toga, preflop raiseom bolje definirate hendove vaših protivnika te vam je lakše odustati od henda ako se suočite sa velikim re-raiseom.

Pozicija je još jedan vrlo bitan faktor u 6max SNG turnirima i to zbog istog razloga kojeg smo već naveli. U većini slučajeva kada 2 igrača vide flop sa nesparenim kartama u ruci, ni jedan ni drugi neće dobiti ništa na flopu zbog čega bi mogli sa daljnjom igrom. Ako ste zadnji na redu i češće igrate s pozicije buttona i cut-offa, bit ćete u prilici vidjeti akciju vaših protivnika i na temelju te informacije, lakše ćete odabrati ispravan potez. Na taj način, pokupit ćete više malih potova što u konačnici može značajno doprinijeti krajnjem cilju a to je pobjeda na turniru.

6max SNG – strategija u srednjoj fazi

Nakon što ispadnu jedan ili dva igrača a blindovi se povećaju, bit ćete pod značajno većim pritiskom da održite svoj chip stack. U tom slučaju, potrebno je povećati agresiju i iskorištavati sve znakove slabosti koje ste uočili kod vaših protivnika u ranijim fazama turnira.

U srednjoj fazi potrebno je osvojiti barem jedan pot po krugu kako biste izbjegli opasnost da vas "pojedu“ blindovi te došli do tako malog chip stacka kada više nećete imati mogućnost agresijom natjerati protivnika na fold. Zato morate ne samo krasti blindove, nego i braniti vlastite blindove kako ne biste postali laka meta vašim protivnicima. Ako vam protivnik koji je na buttonu pokušava ukrasti blind u svakom krugu, morate mu pružiti otpor i raditi re-raise, a ako mislite da je sposoban foldati nakon re-raisea, to možete činiti i sa dosta širokim rasponom hendova.

6max SNG – strategija u bubble fazi

Kada ostane samo 3 igrača u igri, pritisak je ogroman. Agresija postaje ključan faktor i rijetko kada je call opravdan potez ako nemate vrlo jaki hend u ruci.

Ključ uspjeha na bubble fazi bilo kojeg SNG turnira je razumjevanje raspona hendova s kojima vaši protivnici ulaze u igru. Koji je raspon hendova s kojima vaš protivnik radi preflop raise? Koji je raspon hendova s kojima vaš protivnik gura all-in? Koji je raspon hendova s kojima će vaš protivnik zvati vaš all-in? To su samo neka pitanja koja si morate postaviti u ovog fazi turnira a odgovor na njih će vam donijeti značajnu prednost na bubble fazi 6max SNG turnira i lakše ćete donositi odluke sa svojim hendovima.

Sit’N’Go strategija:
SNG turniri za početnike
9 najčešćih grešaka
Micro limit SNG i kako ih pobjediti
SNG bankroll management
SNG bonusi - priča o dvije banke

MTT strategija:
Poker turniri za početnike
MTT bankroll management


#
#
Linkovi
#
#
Partneri
#
#
Newsletter
#
 

 
#