-
#
Potražite nas i na...
#
Facebook
MSN
Forum
#
SitNGo strategija
#
#
MTT strategija
#
#
Partneri
#
#
#
9 najčešćih SNG grešaka
#

Devet najčešćih SNG grešaka

Profit u pokeru dolazi od grešaka vaših protivnika

Odakle dolazi profit u pokeru? Profit dolazi od grešaka koje čine vaši protivnici. Kada bi svi igrali savršeni poker, bez grešaka nitko ne bi ostvarivao profit. Osim naravno, poker sobe koja vam uzima rake.

Na vašu sreću, SNG turniri pružaju pregršt prilika u kojima vaši protivnici mogu napraviti grešku. Stoga ćemo u ovom članku ukratko opisati 10 najčešćih grešaka i sugerirati kako ih možete iskoristiti.

1. Igranje previše hendova dok su blindovi još mali. I to hendova koji će na flopu vrlo vjerojatno napraviti tek drugi najbolji hend, kao što je A s malim kickerom. Takvi hendovi vas mogu koštati vrlo velikog broja čipova a jako malo se s njima može profitirati. Ovakve probleme možete izbjeći ako igrate samo najbolje startne hendove a čipove koje uštedite na startu SNG turnira, puno bolje ćete moći iskoristiti u kasnijim fazama. Što više tight, to bolje.

2. Ulazak u igru u multi-way potove (sa više protivnika), bez obzira na poziciju sa srednje jakim hendovima. Srednji par, npr. TT je jak prije flopa, no u multi-way potu se njegova snaga znatno smanjuje i igranje takvih hendova protiv nekoliko protivnika je katastrofa. Ili snažno odigrajte takve hendove kako biste reducirali broj protivnika ili ih jednostavno foldajte.

3. Ne prilagođavanje vaših raspona hendova s kojima rejzate odnosno call-ate u ovisnosti o veličini blindova i broju preostalih protivnika. U srednjoj fazi SNG turnira, vaš raspon hendova s kojima rejzate prije flopa treba se proširivati a raspon hendova s kojima call-ate treba se smanjiti.

4. Loša igra s blindova u srednjoj fazi. Ako nikada ne branite svoje blindove, vrlo brzo postajete shortstack i meta napada ostalih igrača u SNG turniru. Zato morate naučiti kako uspješno igrati s blindova.

5. Nerazumijevanje pravila igre s bubble-a. Greške koje se ovdje čine dolaze zbog manjka svijesti o veličini stacka (broju čipova) te call-anju bez premium hendova. Većina profita dolazi s igre u Bubble fazi stoga morate ispravno procjeniti svoje raspone hendova s kojima ćete ulaziti all-in ili foldati.

6. Kada jednom uđete među nagrade, igrate kako biste osvojili prvo mjesto. Igra kada se uđe među nagrade zahtjeva prilagodbu koju većina protivnika neće napraviti. Morate biti svjesni raspona hendova s kojima protivnik call-a rejzove i kakav to ima učinak na hendove s kojima rejzate prije flopa.

7. Kada su blindovi veći od 10% vašeg stacka, moguće je igrati heads-up poker tako da postane matematički nemoguće eksploatirati.

8. Hendovi s kojima postavljate zamke. AK (as-kralj) je idealan primjer hendova s koji većina protivnika najčešće igra potpuno pogrešno. Postanite svjesni najčešćih hendova s kojima se postavljaju zamke i izbjegnite greške koje čine vaši protivnici.

9. Igranje bez vođenja računa o table selectionu (odabiru stolova), odabiru poker soba te igranje bez bonusa. Nemojte misliti da ste toliko dobri da vam bonusi nisu potrebni. U pokeru nema mjesta za ego i ponos, stoga birajte igru na sajtovima sa lakšim protivnicima i boljim bonusima. Rezultati će biti vidljivi u vašem novčaniku. Poker bonus listu s najboljim bonusima možete pronaći na našoj partnerskoj stranici.

Sit’N’Go strategija:
SNG turniri za početnike
SNG bankroll management
Micro limit SNG i kako pobjediti
Uvod u 6max SNG strategiju
SNG bonusi - priča o dvije banke

MTT strategija:
Poker turniri za početnike
MTT bankroll management


#
#
Linkovi
#
#
Partneri
#
#
Newsletter
#
 

 
#